Paprasti kreditai

Receptai

parašė , 2012-11-27 19:34

Kokie receptai kam yra įdomiausi?

Internete siūlomų receptų įvairovė yra išties didelė. Bet ne visi receptai yra visiems vienodai svarbūs. Kadangi jų yra tiek daug, nenuostabu, kad žmogus, užsukęs į internetinį receptų puslapį, paprastai jau žino, ko ieško. (O jei ir tiksliai nežino, kokie receptai jam bus naudingi, vis vien paprastai nutuokia, kurie receptai jam įdomūs tikrai nebus). Pabandykime paanalizuoti, kokie žmonės kokių receptų ieško.

Visų pirma, be abejonės, žmonės ieško tokių patiekalų, kuriuos mėgsta. Jei kas nors negali pakęsti grybų ar pupelių, tai receptai, kuriuose grybai ar pupelės įeina į sudedamųjų dalių sąrašą, iškart bus atmetami. Ir atvirkščiai, jei kas nors dievina aštrų maistą, tai didelė tikimybė, kad aštrių patiekalų receptai jį (ją) sudomins. Jei kas nors pirmenybę teikia troškintiems, o ne keptiems patiekalams, tai sau tinkamų receptų ieškos troškintų patiekalų skiltyje, o jei kas nors negali gyventi be saldumynų, ieškos naujo deserto recepto.

Kita vertus, receptai skiriasi ir savo sudėtingumo lygiu. Vieni žmonės ieško paprastų ir nesudėtingų receptų, kiti, priešingai – įmantrių ir nematytų. Kam kokie receptai yra aktualesni? Visų pirma, nesudėtingi ir paprasti receptai domina neseniai pradėjusius gaminti asmenis. Juk, jei žmogus neturi daug patirties gamindamas maistą, nenuostabu, kad jis mokosi gaminti nuo pat pradmenų ir, įsijungęs tam tikrą internetinį receptų puslapį, tikisi rasti tokį receptą, kuris atitiktų jo sugebėjimus ir galimybes. Ir atvirkščiai, ilgametę gaminimo patirtį turintys žmonės ieško kiek įdomesnių receptų, tikėdamiesi rasti ką nors naujo, kas atnaujintų kasdienius mitybos įpročius.

Žinoma, toks skirstymas yra kiek grubokas. Jei žmogus maisto gaminimo sferoje turi daug patirties, dar nereiškia, kad jis ieško tik sudėtingų receptų. Kartais lengvi receptai taip pat yra aktualūs. Juk, jei moki iškepti blynus, dar nereiškia, kad žinai visus jų kepimo būdus. Todėl visiškai nesudėtingas receptas, siūlantis, pavyzdžiui, vietoj pieno pilti kefyrą, gali taip pat patraukti dėmesį. Lygiai taip pat daug patirties neturintis asmuo gali ieškoti sudėtingų receptų, ir, atidžiai sekdamas visas instrukcijas, kuo puikiausiai pasigaminti išsirinktą patiekalą.

Galų gale, kokie receptai bus pasirenkami, priklauso ir nuo gaminančiojo nuotaikos ir gaminimo paskirties. Vienokie receptai patrauks dėmesį, jei norima rasti pasiūlymų, ką galima pagaminti eilinei vakarienei ir visai kitokie, jei gaminama esant ypatingai progai (jei kas nors iš šeimos narių švenčia gimtadienį, jei vakare turi užsukti svečių, jei norima nustebinti merginą (vaikiną) ir t.t.).